SEARCH THE BLOG

Ads-728

Cat-1

Cat-2

Cat-3

Cat-4

DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
Max Tanigawa Shinkansen at Gala Station

SNOWY GALA YUZAWA SKI RESORT - Finally I stepped my feet on the land of Japan, at first I was worry that I can’t survive the Tokyo Train system, but nothing’s happened. I went to Japan fulfilled a winner invitation by JR East and Tokyo Rail Days Indonesia supported by BBLOG Indonesia and here I will share my experiences.

The first thing to do of course prepare Japan Visa entrance (you need to apply Visa based on your territory), then booking your hotel I stayed at Metropolitan Ikebukuro Hotel, then you can buy all the JR East train tickets and all its package via Tokyo Rail Days Indonesia (save your time, save your energy and very recommended, I can’t imagine going to Japan without all those tickets in my hand)..
And the first Japan attraction I tried was Gala Yuzawa Ski Resort in Niigata Prefecture, one of the best and the closest snow hills/mountain from our tropical home.

You always need to aware and keep all the tickets save with your life (lol) I mean seriously, besides that you need to be more than on time, the level of preciseness for Japan train system is not a myth. You need to find the right train line at least 15 minutes before departure, see the time schedule and the platform (but do not worry, Tokyo Rail Days Indonesia will make it easier)

Wherever you stay, Shinkansen train (yes those high-speed train) will start from Tokyo Station. Called Max Tanigawa Shinkansen or the Double Decker Shinkansen you will enjoy the Japan scenery behind your window, the total time between Tokyo – Gala Yuzawa Station is 77 minutes and its direct train station to station. After you arrived at Gala station, there are the direct access to its ski venue, use your Shinkansen ticket at the gate, and exchange your JR ticket in Gala Yuzawa at the front desk, filled the rental application form (it is including your shoe size and all the ski/snowboarding equipment you want to rent. Enough words, more pictures, please… So here the FUN (don’t forget to ask friends and families, more crowds more fun)

DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN
DELUXSHIONIST JAPAN TRIP TOKYO RAIL DAYS TO GALA YUZAWA SNOW RESORT, SHINKANSEN BULLET TRAIN

Actually, this is the best place for you to try Skiing or Snowboarding for the first time, or maybe just take your fun time with snow sledge-ing. If you come in winter, all the hills and land will be all white covered by snows, I came in late spring but still unbelievable beautiful (you can check all special offer or promotional package at Tokyo Rails Days Indonesia). Early spring might be the best time, but it's all yours to decide... Next adventure will be strolling around at Lake Kawaguchiko in Yamanashi Prefecture :)

-----------------------------------------------------------------

Akhirnya berangkat juga ke Jepang, setelah sebulan yang terasa sangat singkat itu karena ngurus permohonan visa dan persiapan lain, tapi cerita lengkapnya nanti sekarang mari kita bahas tentang Gala Yuzawa.

Gala Yuzawa Ski Resort adalah salah satu tempat untuk belajar  dan main ski yang relatif dekat dengan kota Tokyo, jadi gak mesti jauh-jauh ke daerah Hokkaido. Gala Yuzawa hanya 77 Menit dari stasiun Tokyo menuju ke Stasiun Gala Yuzawa menggunakan Kereta Shinkansen Max Tanigawa (Double Decker Shinkansen). Nah segala macam tiket kamu bisa beli di Indonesia melalui Tokyo Rail Days Indonesia, disana banyak paket yang ditawarkan kamu bisa milih sendiri mau kemana aja, jadi ketika sampe di Jepang udah gak usah repot-repot lagi mikirin tiket (mungkin mikirin aja mau makan apa, terutama untuk halal traveler, iya maksudnya yang hanya ingin makan makanan Halal. Karena kemaren hotelnya ada di daerah Ikebukuro, bagian Utara kota Tokyo, ternyata banyak juga restroran halal disitu)

Sistem kereta di Tokyo sangatlah kompleks, yang sudah terbiasa dengan system MRT di Singapura mungkin akan bisa langsung adaptasi, jadi kamu harus jago baca signage, asal tepat waktu semuanya mudah kok dan juga simpen baik-baik tiketnya ya, tiket itu dipake untuk keluar masuk gate. Waktu 77 menit aku pake untuk foto-foto pemandangan sisanya tidur haha, setelah sampai di Gala Station, pakai tiket Shinkasen Tokyo-Gala tadi untuk masuk ke gate Gala Yuzawa.

Setelahnya, proses penukaran tiket Gala dari Tokyo Rail Days Indonesia di front desk kamu bakal dapet tiket penukaran sewa alat dan tiket PP untuk naik gondola juga potongan untuk Spa karena Gala Yuzawa juga punya private Onsen (pemandian Air Panas), kamu juga mesti isi form peminjaman alat-alat ski dan snowboard, tergantung sama paket yang kamu beli atau kalau merasa kurang kamu bisa sewa langsung disana.

Kamu bisa main-main, berlarian, bergulingan, berlemparan, bergelosoran, tapi inget hati-hati yaa apalagi kalau sedang banyak orang jangan sampe bikin fokus orang lagi main ski ilang (haha). Karena pas disaat musim semi dan salju diluar bukit gala sudah mulai mencair, jadi pemandangan yang kamu liat adalah gunung dengan sisa-sisa salju tapi gak kalah indahnya apalagi liat dari Gondola. Jangan sampai lupa waktu juga, perhatiin jadwal kereta dari Gala ke Tokyo, pake tiket kereta Gala-Tokyo untuk keluar gate. Tunggu deh Max Tanigawa membawa kembali kalian ke Tokyo.

Masih ada satu lagi cerita naik dan pindah-pindah kereta, selanjutnya cerita Lake Kawaguchi perjalanan mencari dan membuktikan keiindahan Gunung Fuji on Journey To Yamanashi, Lake Kawaguchi by Tokyo Rail Days Indonesia

Special Thanks to:
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

About the Author Herdiana Surachman

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

14 COMMENTS

GALA YUZAWA SKI RESORT
  1. Cool jacket!

    Nice photos!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
  2. Beautiful photos! We need more picture indeed! :)

    Best, Albert | Palming Pebbles

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess more pictures are published on next post: Gala Yuzawa Visual Diary..

      enjoy :)

      Delete
  3. Perfect photos!!
    Greetings.


    NEW OUTFIT IN MY FASHION BLOG!!: http://diamondconestilopropio.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Adrian, wish you can see Gala Yuzawa in the future

      Delete
  4. Looks awesome and now you are off to Yamanashi?
    I lived before in Kofu and I'm pretty sure you will love it there.
    Lake Kawaguchiko is so beautiful and you will see Mt. Fuji!

    Enjoy,
    love Jennifer

    www.jenniferbachdim.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. The trip was over, I did visit Lake Kawaguchi (you can check two posts after this)
      but unfortunately the top of the Fuji-san were covered by clouds, but I am still grateful, Yamanashi Indeed beautiful

      Delete
    2. The trip was over, I did visit Lake Kawaguchi (you can check two posts after this)
      but unfortunately the top of the Fuji-san were covered by clouds, but I am still grateful, Yamanashi Indeed beautiful

      Delete
  5. Wooow..your picture make me miss Gala Yuzawa :). Nice share

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha I wonder Gala Yuzawa in real Winter

      Delete
  6. So beautiful pics !! www.stylnoxe.com

    ReplyDelete
  7. Beautiful photosss!

    Seems like you got su much fun there, kak ^^

    #ikutanseneng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pastinya, pertama kali ke daerah bersalju, abis ini ngincer Gurun hahaha doain yaaa aamiin

      Delete

SHOP

FEATURES

VIDEO

Cat-5

Cat-6