W SINGAPORE SENTOSA COVE

W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE

W SINGAPORE SENTOSA COVE - The best thing when you travel is to visit the place you have never been before, even if it’s Singapore, a small country or even city (by the size of course) bordering on the Northwest coast of Indonesia. Since I came from Batam after Fabulous 2-Night stay at Montigo Resort Nongsa, the sea straits ride is only 40 minutes by ferry from Nongsapura at Batam Island to Tanah Merah Terminal near with Changi Airport in Singapore, but we don’t go to that direction, we were heading to Sentosa Island.

I remember that we (me & my friend) had argued about using MRT from Terminal to Sentosa, but we were ended up just argued in cab line lol. I mean, I was quite tired of thinking about to move to one place to another place with two weekender's bags and a big suitcase, and then strolling around with so many people, I found that it’s going to be a disaster, more for the others than ours. So I think I have spent more than $100 SGD only for a cab ride and $50 SGD for mass transport. But I think it was worth (not really lol, it was because of  my trunks) since I stay in 3 different places to really enjoy the neighborhoods of Singapore; Orchard, Sentosa Island & Marina Bay (so next time, it would be better if I stay in Chinatown even the Northern part of Singapore, we’ll see)

So I spent my sleep time stay at W Singapore, Sentosa Cove, why? Because it’s simply I am W-junkies too (I have been to W Bali Seminyak, now W Singapore, soon the other W around the other side of the world ya hopefully), besides that, you will experience the other art of spending time in Singapore by stay at W Singapore, because it’s located next to classy sea port with a hundred luxury yacht pull in, so it’s quite nice ambience to take an afternoon walk or a morning jog (also such a good energy to see some family spending their time here) while for me, waiting for a local bus to take me around the island for FREE and most likely I will come back here yes.

So I stayed at Fabulous Room with their inspired fab décor influenced by contemporary art, music, design, it’s slightly different with W Bali, but trust me it’s wise not to compared each other because every W has its own color and in W Singapore so many art pieces as you can see in the lobby, the hall the garden, everywhere and super large swimming pool that really surprised me because it’s open for 24 hours with live music that you can hear underwater every time you take a dip, so much FUN.

They had me when my mind brought me back to 2013 after I see 3-little cupcakes that telling you to follow them on Instagram – Instagram – Instagram, now you better follow my Instagram too. They had me again, with the sweet welcome treats, a box of chocolate HAPPY, thanks to the most 2 gorgeous girls from W Singapore (W Insider) Cara & Aurore, they spared their time to greet me even though they were busy with to arrange weekend party at W Singapore, once again thank you so much girls.

W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW

So actually I took a chance to ride a bus around the island that night because it was impossible to do it next morning because the island held a running event, so no Bus until 10 (see the pictures here). After all the sightseeing and back, the night still young, the I go swim almost alone, but there was a couple from Europe and 2 Thailand girls that wake my mind up that I wasn’t alone with their conversation and laugh lol. I love night swimming, I almost do the night swim (or dip) if I stay at resort with private pool, trust me it’s nice to go along with deep although the conversation not really significant, but I always feel it’s the right time to contemplate, deep thinking with a smart conversation with friends… after that, the sleep beyond GOOD.

Traveling also is about WELLNESS, you need to go somewhere at least once every year (or 4 times a year yeah) to break the daily routines, or do your routines in different places, for me it’s including work, writing, contemplating, etc. Likewise with morning jog, but unfortunately, it was raining that time, quite intense so I decided to feel the rain with a bit of work (by work I mean took a pics,  bye) and sip a cup of hot morning coffee (it’s nice and I thanked God), and the rain stop falling about an hour after, around 9 AM and went down to the restaurant for breakfast. It was quite packed full of people because the other part of restaurant were wet all over the places, so we do decide to stay eat inside, and the best part of the breakfast is the SALAD bar, and one that I only can see on a jar, I almost was not sure if the salad were only for display only until someone take all the jars full of fresh lettuce & other greens for him and his friends, I regretted it lol

It’s like one hour before check out, also the rain was out, and the sun light appeared; make it one of the best mornings sightseeing at the port with all the birds singing, I was thinking “How they’re doing now? I mean people who attend the running event – absolutely WET”

W SINGAPORE SENTOSA COVE REVIEW

W Singapore - Sentosa Cove

21 Ocean Way
Singapore 098374

+65 6808 7288

Jadi liburan terakhir kali ke Singapura bisa ngerasain nginep di W Hotel, tempatnya cukup jauh dari pusat kota tepatnya di Sentosa Island, tapi berhubung belum pernah juga ke Sentosa Island jadi yaudah deh lanjutkan. W Hotel sendiri sebenarnya nama yang cukup terkenal di jagat industri perhotelan, kenapa? Selain karena menjadi salah satu brand yang diandalkan oleh Starwood Group, W hotel ini juga cukup banyak cabangnya dimana-mana, mulai dari Seminyak Bali, Singapura, Bangkok, Taipei, Maldives, Koh Samui, Hongkong belum lagi di Amerika dan Negara-negara Eropa (sebentar lagi juga ada di Jakarta sepertinya) semuanya dengan konsep seni kontemporer gak jauh-jauh dari musik, fashion, desain yang digandrungi oleh banyak anak muda, jadi biasanya yang semangat party party pasti sempetin waktu untuk ke W Hotel lalu melipirkan diri ke WooBar.

W Hotel Singapore juga kurang lebih sama, dengan hamparan luas di WET Area (sebutan untuk area kolam renang) menjadi tempat yang strategis kalau ngundang DJ-DJ terkenal untuk bikin party. Ada hal yang berbeda, dimana WooBar-nya sendiri Indoor, satu lantai dengan front desk untuk penerimaan tamu (tapi tipikal hotel perkotaan memang Bar akan ada didalam ruangan, berbeda dengan Bali yang WooBarnya berada diluar, bisa sekalian santai dipinggir pantai terutama liat sunset), tapi kalau untuk pool party, dijamin W Hotel Singapore adalah tempat yang paling pas.

Type kamarnya mungkin kurang lebih sama (ini komparasi antara Bali & Singapura ya) kalau di Bali ada Ocean Front view-nya swimming pool juga (Detail di W Bali Seminyak Retreat & Spa), kamarku kebetulan kemaren Pool View, kalau beruntung bisa dapet kamar yang view-nya selain ke kolam renang juga ke pelabuhan Yacht yang tepat berada disamping komplek W Hotel Singapore, Bath Amenites-nya masih pake Bliss, mini bar-nya lengkap, complimentary teh dan kopi lah ya seperti biasa, WET 24 Jam (Maksudnya kolam renangnya, tapi ngeri juga gak sih kalau berenang jam 3 pagi?), WooBar (24 Jam juga gak ya?) dan sekitarnya juga banyak café dan tempat buat brunch, ngopi dan makan malem.

Di jam-jam tertentu ada Bus (warna kuning) yang lewat depan hotel W Singapore (Jadwalnya dikasih pas lagi check in), free charge untuk yang mau keliling Pulau Sentosa, jadi jangan lupa ambil peta gratis pulau sentosa di Hotel atau pas awal nyampe di Bandara Changi. Jadi bisa langsung nunggu bus gratis abis room check in. Bisa kenyang kelilingin pulau, terakhir bisa ke Beach Station karena ditempat itu akan masih banyak orang sampai malem hari sebelum kembali ke hotel untuk tidur, tapi aku gak tidur, berenang dong kan 24 jam.

W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE
W HOTEL SINGAPORE SENTOSA COVE ON DELUXSHIONIST LUXURY TRAVEL REVIEW

Keesokan hari bangun dalam keadaan super bahagia, agak sedikit males turun sarapan eh malahan hujan (jadi yaudah foto-foto aja deh, bikin kopi, sama sekalian balesin email – entah kenapa kalau lagi trip justru email jadi lebih banyak dari biasanya), kalau cuaca bagus tempat ini asik banget untuk lari pagi, karena bisa dijamin bakal banyak banget orang kesini untuk morning jog, bersepeda, juga sekalian bawa anjing-anjing peliharaan mereka olahraga, café-café juga udah rame sama orang sarapan, orang-orang di Yacht juga sibuk bersih-bersih, gw? Ya foto-foto ;p. 

Tapi lagi-lagi mikir, hidup itu memang mesti seimbang ya kadang di kota besar dengan hutan betonnya kadang mesti berdiam diri di desa untuk menetralisir penatnya kota besar, begitupun dengan liburan terkadang gak ada salahnya untuk liburan ala koper tapi jangan lupain juga kalau bumi ini mempunyai pemandangan alami yang berlimpah ruah… kan jadi ingin keliling planet ;)

8 comments:

  1. Beautiful Captures=)
    kiss!
    http://blamod.wordpress.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanksss, wish you get a chance to visit W Singapore in a future

      Delete
  2. Replies
    1. yess it is, one of the best resort hotel in SG for pool party

      Delete
  3. amazing photos as alwayys kak!
    visit my new blog ^^

    http://aulhowler.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

FOLLOW ME : INSTAGRAM | BLOGLOVIN | PINTEREST | FACEBOOK | TWITTER

Powered by Blogger.